Shine your light …

‘Je doet de wereld tekort als jij jezelf niet laat zien’ zei hij. Resonerend tot in het diepst van mijn cellen ging ik met deze zin het weekend in. ‘Ja hoor, daar gaan we weer’, dacht ik, al huiswaarts rijdend. Het was niet de eerste keer dat ik diep in mijn essentie geraakt werd, wetende dat het waar was. En vooral dat ik er klaar voor was. Een rollercoaster van emoties was het geweest. In een ongekend tijdsbestek van 2,5 jaar had ik meer geleerd dan in de daaraan voorafgaande 40 jaar. Mijn pijnen, mijn patronen, wie ik was, mijn betekenis en vooral het omarmen van mijn eigen kwetsbaarheid als mens. Want kwetsbaar, dat zijn we allemaal, niemand uitgezonderd. En misschien wel meer dan ooit in een steeds sneller veranderende samenleving van verschraling en een verdergaande afname van sociale gemeenschappen. Misschien wel meer dan ooit zijn we als mens en organisatie zoekende naar antwoorden. Wie ben ik of wie zijn wij? Hoe geven we als mens of als organisatie betekenis? Hoe verhouden wij ons tot de snel veranderende wereld om ons heen? Hoe maken we samen het wezenlijke verschil? En … wat is daarvoor nodig?

Het wezenlijke verschil maken, jezelf laten zien, je licht te laten schijnen. Dat vraagt om tijdelijke reflectie, door even stil te staan. Als individu en/of als organisatie. Om daarna in alle volheid verder te kunnen. Daar is ook moed voor nodig. En een veilige context. Om te onderzoeken wat dat voor jou of voor jou als organisatie betekent. En dat is wat ik doe, die veilige basis faciliteren, om transitie vorm te geven. Middels een open, oprechte en verdiepte dialoog, om mensen en organisaties weer te laten excelleren, vanuit eigenheid, autonomie en kracht.

Mijn naam is Froukje Dijkstra, als begin 40-er nam ik ontslag om mij te bezinnen op de tweede helft van mijn werkzame leven. Daarin vond ik mijzelf en mijn weg terug naar mijn persoonlijke drijfveren in het leven en ging studeren. Om mensen en organisaties duurzaam vooruit te helpen in hun (persoonlijke) vraagstukken op het snijvlak van communicatie, verandering en ontwikkeling. Meer weten? Kijk gerust eens op mijn LinkedIn profiel of nader op www.froukjedijkstra.com. Of neem rechtstreeks contact op via 06 45647059 of via info@froukjedijkstra.com voor een vrijblijvend en oprecht kennismakingsgesprek.