Het is de onderstroom …

De onderstroom, het woelige water dat mede ons handelen bepaalt. Er was toch draagvlak? Iedereen was het er toch mee eens? Men zegt ja en (een deel) doet vervolgens nee. Herkenbaar? Er is weerstand, een resultante van niet uitgesproken zaken en gevoelens die onder de oppervlakte leven. Onuitgesproken zaken en gevoelens, veelal veroorzaakt door omstandigheden zoals het ervaren van onvoldoende veiligheid, onvoldoende gezien en gehoord worden of angst voor afwijzing in de groepsdynamiek. Het fascinerende proces van dat wat niet gezegd wordt. Kleine vissen die, als je niet oppast, uitgroeien tot haaien. Al dan niet bewust. Slechts 5-7% van ons handelen doen we bewust. Het onbewuste bewust maken betekent groeien en ontwikkelen van een ongekend menselijk potentieel. Spannend? Jazeker, het gaat immers over mensen. Mensen die we kennen, mensen die geraakt kunnen worden, mensen die allemaal graag gezien en gehoord willen worden. Maar bedenk eens wat het oplevert als je werkelijke aandacht geeft aan een individu of een team. Bedenk eens … Het behoeft geen toelichting dat aandacht voor dat wat niet gezegd wordt altijd begrip, verbeterde samenwerking en uiteindelijk hernieuwd draagvlak oplevert.

Nieuwsgierig geworden? Als professionals vanuit talent, kracht, verbinding en samenwerking weer willen excelleren? Om samen het wezenlijke verschil te maken?

Mijn naam is Froukje Dijkstra, als begin 40-er nam ik ontslag om mij te bezinnen op de tweede helft van mijn werkzame leven. Daarin vond ik mijzelf en mijn weg terug naar mijn persoonlijke drijfveren in het leven en ging studeren. Om mensen en organisaties duurzaam vooruit te helpen in hun (persoonlijke) vraagstukken op het snijvlak van communicatie, verandering en ontwikkeling. Meer weten? Kijk gerust eens op mijn LinkedIn profiel of nader op www.froukjedijkstra.com. Of neem rechtstreeks contact op via 06 45647059 of via info@froukjedijkstra.com voor een vrijblijvend en oprecht kennismakingsgesprek.